Ener-G

KALUNG ENER-G RAFA

Kalung Ener-G Rafa dihasilkan daripada kombinasi bahan 100% semulajadi dan 32 jenis mineral. Dihasilkan dengan pemanasan setinggi 1,600C menggunakan teknologi dari Korea.

Ia menghasilkan Sinaran Infra Merah (FIR) dan 1800-2500 ion negatif per cm3Ia menghasilkan Sinaran Infra Merah (FIR) dan 1800-2500 ion negatif per cm3.

Ia secara semulajadi membantu mengimbangkan fizikal, mental, emosi dan kerohanian.Ia secara semulajadi membantu mengimbangkan fizikal, mental, emosi dan kerohanian.

Kandungan:
80% FIR (Sinaran Infra Merah)
2000 Negatif Ion / cm3
32 jenis mineralHarga/price : RM400 / $125usd

Kalung Ener-G Rafa dihasilkan dengan penggabungan lebih dari 32 jenis mineral 100% semulajadi. Dengan menggunakan teknologi dari Korea, ianya dipanaskan sehingga 1,600 °C disusuli dengan proses penyejukkan yang perlahan. Kalung Ener-G Rafa berkemampuan membebaskan Infra Merah Jauh (FIR) dan mengandungi 2000 ion negatif per cm³. Struktur dalaman unik Kalung Ener-G Rafa mampu mengumpul, memfokus dan membebaskan tenaga bagi mengimbangkan fizikal, mental, dan kerohanian.
Ion Negatif

Keterajusan untuk Mengembalikan Kesihatan Kehidupan

Ion Negatif adalah partikel bercas elektrik negatif yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar, dan aktivitinya (Tenaga Bio) menjadi peneraju dalam mengembalikan kesihatan kehidupan kita kerana ianya dibebaskan melalui udara.

Elektron merupakan ion bercas elektrik negatif. Pergeserannya dengan molekul oksigen akan menukarkan molekul oksigen menjadi ion bercas elektrik negatif; ianya dipanggil anion oksigen atau cuma anion.

Ion di udara berubah mengikut keadaan meteorologikal. Apabila dalam suhu dingin dan bertekanan rendah melaluinya, ion positif akan bertambah. Kajian melaporkan bahawa kekurangan ion negatif dan peningkatan ion positif dalam tubuh manusia boleh mengakibatkan neuralgia, asthma, dan apopleksi.

Dengan kehadiran ion negatif, kita akan berasa segar apabila berada di kawasan hutan, air terjun dan pantai yang berombak besar. Di tahap atmosfera yang stabil, nisbah ion negatif dan ion positif adalah 1:2. Ion positif banyak dibebaskan di kawasan yang tercemar manakala ion negatif banyak dibebaskan di kawasan yang bersih.

Sekiranya kita menyerap ion negetif, ianya menggalakkan metabolisma sel, meningkatkan kesihatan, membersihkan darah serta efektif untuk mengimbangkan saraf, pemulihan kepenatan dan membaiki selera makan. Oleh itu, ion negatif juga digelar vitamin udara.
Fungsi Utama Ion Negatif(1) Membersihkan darah
Ion negatif meningkatkan 5 unsur utama darah (nitrogen, oksigen, kalsium, sodium, dan potasium) membuatkan darah kita lebih berunsur alkali, dan secara tidak langsung membersihkan darah.

(2) Pemulihan sel
Badan kita mengandungi lebih kurang 6 trilion sel. Sekiranya darah kita mengandungi ion negatif yang banyak (berasaskan alkali), pergerakan sel menjadi aktif dan ion negatif membantu membekalkan nutrisi kepada sel serta membuang bahan-bahan buangan. Dengan ini, sel-sel yang tidak sihat dan sel-sel mati dapat dipulihkan, kalsium ditingkatkan, dan peningkatan kalsium mengaktifkan pergerakkan otot, lebih-lebih lagi otot kardiak, membuatkan jantung lebih kuat.

(3) Meningkatkan daya tahan
Globulin Gama adalah sejenis protein yang disimpan di dalam serum dan ianya adalah sejenis antibodi. Apabila ion negatif dalam tubuh meningkat, jumlah globulin gama dalam darah turut meningkat. Dengan itu, ianya membantu untuk mengekalkan kesihatan badan dengan meningkatkan daya tahan tubuh untuk melawan virus dengan peningkatan antibodi.

(4) Meningkatkan kebolehan saraf otonomi
Saraf otonomi mengawal organ secara otomatik. Kuantiti ion negatif mengawal sistem saraf otonomi seperti darah serta organ ke tahap yang diperlukan oleh tubuh manusia. Oleh kerana itu, ion negatif menyuburkan sistem saraf, darah dan limpa, dan ianya memainkan peranan yang penting dalam menguatkan fungsinya serta menggalakkan kesuburan.

(5) Meredakan kesakitan
Ion negatif meningkatkan kalsium berion, menghasilkan endorfin dan ansifalin. Ini membantu memulihkan kelesuan, menguatkan tenaga fizikal, serta membuatkan sel dalam tubuh manusia yang tidak sihat menjadi sihat semula, memperbaiki peredaran darah, dan meredakan kesakitan.


SINAR INFRA MERAH JAUH (FIR)

Membiakkan sinar dan cahaya kehidupan, ‘Far-Infrared Ray’

Sinaran infra merah jauh adalah sinar infra merah yang berjarak gelombang 25 ke atas. Sinaran infra merah yang mempunyai jarak gelombang yang lebih panjang dari kitaran merah sinar yang dapat dilihat dengan mata kasar merupakan sejenis gelombang elektrik yang membawa tindakbalas haba yang tinggi.

Sinaran Infra Merah yang mempunyai jarak gelombang yang pendek dikenali sebagai sinaran infra merah dekat.
Sinaran infra merah tidak dapat dilihat dengan mata kasar, mudah diserap dan mempunyai tindakbalas yang kuat dan getaran yang sensitif terhadap molekul kompaun organik.

Apabila bersentuh dengan sesuatu bahan, sinaran yang berjarak gelombang pendek adalah baik untuk pantulan semula, manakala sinaran yang berjarak gelombang panjang adalah baik untuk penyerapan. Oleh kerana itu, infra merah jarak jauh mempunyai cirri-ciri penyerapan yang kuat, dan ini akan membuat kita berasa suam panas.

Sebagai contoh, kita tidak berasa panas dalam air yang bersuhu 30°C, tetapi kita akan berasa panas sekiranya terkena cahaya matahari yang sama suhunya. Ini adalah kerana sinar infra merah jauh dalam cahaya matahari menembusi jauh ke dalam kulit manusia dan menghasilkan haba.

Tindakbalas haba ini membantu untuk membuang bakteria yang menjadi sebab utama pelbagai penyakit, mengembangkan kapilari untuk peredaran darah, dan menjana sel-sel tisu. Apabila haba tersebut menyentuh kelembapan dan molekul protein yang menghasilkan sel, ianya akan menggetarkan sel 2,000 kali seminit, mengaktifkan sel tisu, dan efektif dalam mengelakkan pelbagai penyakit orang dewasa seperti mengelakkan penuaan, menggalakkan  metabolisma, dan mengelakkan kelesuan yang kronik.

Tambahan lagi, sinar infra merah jauh mempunyai tindakbalas ke atas diaforesis, pemulihan kesakitan, pembuangan unsur logam, tidur yang nyenyak, pewangian, mengelakkan pembiakan kulat, pembuangan kelembapan dan pembersihan udara. Atas sebab-sebab ini, sinar infra merah jauh digunakan dalam pelbagai bidang seperti perumahan, bahan bangunan, tekstil, dan kelengkapan perubatan.


Rawatan Perubatan dengan Sinaran Infra Merah Jauh

1. Mengelakkan Kanser
Sel kanser adalah lemah di bawah suhu yang tinggi, pengeluaran darah adalah nyata, dan jumlah hematosil tisu kanser adalah kecil dan sukar untuk membebaskan haba. Enzim yang melawan hidrogen cyanide juga tidak mencukupi. Haba radiasi yang dihasilkan sinaran infra merah adalah efektif kerana ianya bertindak dibawah suhu yang dibenarkan dan tidak merosakkan kitar sel yang normal. Dengan penghasilan enzim oleh sinaran infra merah dan pembaikkan hematosil, anda bebas dari simtom pengeluaran darah berlebihan.

2. Nod Limpa
Oleh kerana limpa mengandungi tahap keasidan tinggi akibat konsentrasi ion hidrogen yang rendah, ianya akan merangsangkan saraf, menyebabkan pelbagai stres yang datang bersama kesakitan yang tajam serta paralisis untuk seseorang yang keletihan. Untuk melawannya, sinaran infra merah berjarak gelombang 7-30u sampai ke lapisan hipodermik yang dalam oleh getaran simpatetik, penyerapan serta kuasa penembusan yang mendalam. Oleh itu, apabila suhu di lapisan dalam hipodermik meningkat, perkembangan kapilari dan peraliran darah dapat ditingkatkan.

3. Gastritis, prostat membesar dan hemoroid
Bagi rawatan hemoroid, pemeriksaan selama 30 minit dilakukan pada dubur dan pelvis dengan menggunakan kusyen berbentuk ‘donut’ bersama peralatan terapi infra merah.

4. Ketidakseimbangan menapos
Apabila fungsi ovari menurun, pengeluaran estrogen akan berkurangan dan rombakkan berlaku dalam equilibrium hormon di antara kelenjar endokrin yang mengawal fungsi seks. Apabila pembebasan estrogen berkurangan, ketidakseimbangan berlaku di saraf, dan perfungsian darah di hipotalamus; lantas pengendahan pergerakkan darah akan berlaku. Fungsi metabolisma kelenjar pituitari akan berubah dan jumlah hormon perangsang rongga dalam darah atau air kencing akan meningkat.

5. Herpis zoster
Sungguhpun kuman penyakit dilonggok sebagai virus, akan tetapi fakta ini masih belum dapat disahkan. Virus penyakit menyerap masuk ke kulit dan saraf, menyebabkan penghasilan lecetan air kecil di kawasan di mana saraf berleluasa dan ianya disusun dalam bentuk kelompok yang berkumpulan. Simtom yang paling buruk ialah ketidakseimbangan mata. Biasanya, ianya akan megambil masa selama 15 hari untuk sembuh. Walaubagaimanapun, ada yang mengambil masa yang lebih lama sehinga beberapa bulan.

6. Sindrom Raynaud dan Lumbago
Pelbagai tekanan dan penyakit adalah penyebab lumbago. Sinaran infra merah mempunyai kesan pemanasan yang memanaskan dalaman tubuh manusia, menggalakkan pengaliran darah, serta meredakan saluran darah tersumbat. Dengan ini, sindrom raynaud dan lumbago menjadi mudah untuk dirawati.

7. Lukoria
Tiada terapi lain yang menyerlah lebih dari terapi fizikal infra merah untuk pengecutan rahim. Di hospital, sinar inra merah digunakan selepas bayi dilahirkan. Kesan yang baik dapat dilihat untuk lukoria apabila sinaran infra merah digunakan secara berterusan. 7 ke 8 minit setiap sesi dalah baik dan setelah menerima rawatan tersebut, anda akan dapat melihat kesegaran dan peningkatan daya seks.


Kesan Gelombang Otak Semasa Memakai Kalung Ener-G Rafa

Berdasarkan ukuran, didapati bahawa ion negetif berkemampuan untuk meningkatkan aktiviti gelombang alfa, meningkatkan keadaan tubuh, serta memperbaiki kebolehan untuk fokus! Sekiranya kita menghidu ion negatif, ianya menggalakkan metabolisma sel dan meningkatkan kesuburan, membersihkan darah yang baik untuk kestabilan saraf, pemulihan kelesuan dan memperbaiki selera makan. Oleh itu, ion negatif digelar vitamin udara.

Gelombang otak alfa dibebaskan semasa tubuh badan berada dalam keadaan tenang dan stabil atau semasa melakukan aktiviti sukan.

Aktiviti gelombang otak seta pula meningkat semasa dalam tidur yang ringan. Maka dengan hadirnya aktiviti gelombang seta, konsentrasi minda akan berkurangan.

Gelombang otak beta meningkat semasa bangun dari tidur harian.Suhu Tubuh Berubah semasa Memakai Kalung Ener-G Rafa

Haba yang dihasilkan dari tubuh manusia dapat dikesan apabila darah mengalir di bahagian bawah kulit. Apabila kadar aliran darah bertambah, suhu turut meningkat. Apabila kadar aliran darah berkurangan, suhu tubuh juga turut akan menurun.
Peningkatan kadar aliran darah bermakna aliran darah menjadi lebih baik. Dalam kes ini, kita dapat perhatikan peraliran darah yang sekata.

Semasa memakai Kalung Ener-G Rafa, kawasan keliling leher menunjukkan peningkatan aktiviti (perhatikan perbezaan dari atas ke permukaan gambar). Gambarajah di bawah menunjukkan peningkatan aliran darah serta suhu badan.Perubahan Sel Darah Merah semasa Memakai Kalung Ener-G Rafa

Kedua-dua gambar di atas menunjukkan contoh sel darah merah. Gambar di sebelah kiri menunjukkan sel darah yang berkelompok; akibat merokok, pengambilan arak, dan kesan pemakanan lain.

Gambar di sebelah kanan pula menunjukkan keadaan sel darah merah semasa memakai Kalung Ener-G Rafa. Ion Negatif membantu menghuraikan sel darah merah dan meningkatkan peredaran darah ke seluruh badan.

TESTIMONI 1TESTIMONI 2TESTIMONI 3HUBUNGI SAYA SEGERA UNTUK MAKLUMAT LANJUT :

MAT ROSLI ISHAK
012 294 3946